Rallitesti on vientituote

 

Ralliautojen kehitystestit hyödyttävät Suomessa montaa paikallista tahoa. Rallin MM-sarjassa kilpailevien tiimien testiryhmä koostuu yleensä n. 20 mekaanikosta ja insinööristä, sekä tietenkin varsinaisista ajajista. Tämän lisäksi yhden testierikoiskokeen järjestelyihin osallistuu 10-20 autourheiluseuran henkilöä takaamaan turvalliset olosuhteet ralliauton testaamiselle.

Testiryhmä käyttää testijakson (3-5pv) aikana hyväkseen paikallisia suomalaisia majoituspalveluita, autovuokraamoita, kuriiripalveluita, tietoliikennepalveluita ja huoltoasemia sekä paikallisia ravitsemuspalveluita niin testitilaisuuden yhteydessä kuin myös niiden jälkeen Suomessa ollessaan. Ne harvat tiimit, jotka vastaavat ruoasta testien aikana itse hankkivat paikallisia elintarvikkeita ruoanvalmistukseen.

Testierikoiskokeina käytetyt tiet kunnostetaan testien jälkeen, tämä hyödyttää kaikkia kyseisten tieosuuksien varrella asuvia ja näitä tieosuuksia käyttäviä. Yleensä tiet ovat testien jälkeen paremmassa kunnossa, kuin ennen testejä. Tätä kautta myös paikalliset yrittäjät hyötyvät teiden kunnostuksessa tarvittavien palveluiden tuottajina.

Asiakkaamme ovat 99% ulkolaisia autonvalmistajia, joten voinemme todeta että rallitestien järjestäminen on todellakin vientituote.